Minismörgåstårtor

Gjorde en variant på käringö- och räkbakelsen, men med favoritfyllningen som svärmor alltid gör i sin smörgåstårta. Tycker det är lite gulligt när man inte är så många att göra smörgåstårtor i portionsstorlek.

Den här fyllningen innehåller tonfisk. Vill du hellre göra räkbakelser finns recept HÄR och HÄR finns räkbakelser i miniformat.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Minismörgåstårtor

Minismörgåstårtor

4 stycken
12 skivor fiberrost eller formfranska

Fyllning
1 burk tonfisk i olja, á 185 g
1/2 liten gul lök, finhackad
1 msk chilisås
1 msk majonnäs (eller efter smak)
1/2-1 dl havregrädde eller annan valfri grädde
1 tsk italiensk salladskrydda
Salt & peppar

Garnering
Turkisk yoghurt (går även bra med majonnäs eller Philadelphia)
1 liten påse cheez doodles (35 g)
Några nävar färska räkor
Grönsallad
Färsk dill
Citronskivor

GÖR SÅ HÄR:

  1. Börja med att blanda allt till fyllningen. Låt stå och dra i cirka 5 minuter. Häll i mer grädde om det behövs, smeten ska vara ganska lös.
  2. Stansa ut rundlar av brödet, tolv rundlar totalt. Bred ut hälften av röran på fyra av rundlarna. Lägg ett lager brödskivor ovanpå och bred ut resten av fyllningen. Lägg sedan på det sista brödlagret. 
  3. Bred ett lager med turkisk yoghurt runtom, spara översidan så du har något att hålla i. Lägg ostbågarna i en plastpåse och slå lite lätt med en kavel eller köttklubba för att krossa dem. Doppa sidorna i krosset.
  4. Bred ett lager med turkisk yoghurt uppepå och dekorera med finhackad grönsallad, räkor och dill. Toppa med små skivor citron.

Lämna en kommentar