Matjesill med brynt smör och fluffig äggkräm

Kan verkligen tipsa om denna goda tallrik med matjesill, brynt smör och fluffig äggkräm i påsk. Äggkrämen är magisk! Går bra att byta ut mot vanlig sill om du inte gillar matjesill.

HÄR är en annan god matjesilltallrik med Västerbottensost!

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Matjesill med brynt smör och äggkräm

Matjesill med brynt smör och fluffig äggkräm

2 tallrikar
14 små färskpotatisar
1 burk Mästarmatjes
1 rödlök
75 g smör
1 dl majonnäs
1-2 msk citronsaft
2 ägg, hårdkokta
2 skivor kavring
1 msk smör, till stekning
50 g Västerbottensost
1 knippe gräslök
1 vippa dill
Svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka potatisen och bryn smöret. Vänd potatisen i smöret. 
  2. Finhacka rödlöken. 
  3. Mixa majonäs, ägg och citron till en fluffig kräm. 
  4. Smula kavringen och stek i smör tills det blir krispigt. 
  5. Finhacka gräslöken och dela osten i stora bitar. 
  6. Lägg upp potatisen på en tallrik. 
  7. Toppa med äggkräm, matjesill, rödlök, färska örter, svartpeppar och kavringskrisp.
  8. Häll upp resten av smöret i mitten av tallriken. 

Receptet kommer från Sofia Henriksson.

Lämna en kommentar