Räkbakelser till helgen?

Download PDF

Skulle kunna leva på räkbakelser. Så perfekta att förbereda till en lite senare middag. Då brukar jag göra så att det räcker till två var :). Bakelserna kan gärna stå över natten i kylen och gotta till sig. Då blir de ännu saftigare och godare.

Räkbakelse
Räkbakelser

Räkbakelser

4 personer (2 personer om ni vill ha 2 bitar var)
16 skivor formfranska fullkorn, i rundlar

Fyllning
200 g skalade räkor
1 rödlök
1/2 dl finhackad dill
1 dl Hellmann’s majonnäs
Salt & peppar

Garnering
Turkisk yoghurt
Räkor
Isbergssallad, finhackad
Löjrom eller stenbitsrom
1 citron, i halvmånar
Färsk dill

Gör så här: Finhacka räkorna, men spar några till garnering. Finhacka rödlöken och blanda den med dill och räkor. Rör i majonnäs och salta och peppra efter smak. Bre röran på 12 brödskivor.

Lägg skivorna på varandra, 3 och 3, till 4 bakelser. Lägg på de 4 locken. Täck bakelserna med ett tunt lager turkisk yoghurt. Krossa ostbågarna och strössla på kanterna. Toppa med finhackad isbergssallad, löjrom,  några räkor, citron och dill.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *