Matjessill med färskpotatis och västerbottenkräm

Idag blev det matjessill och färskpotatis till middag. Hade kvar lite Västerbottensost från midsommar som jag gjorde en västerbottenkräm av. Supergott och somrigt!

Sommartallrik med matjesill, färskpotatis och västerbottenkräm

Matjessill med färskpotatis och västerbottenkräm

30 minuter

4 portioner
200 g matjessill i bitar
4 ägg
2 msk rapsolja
100 g Västerbottensost
3 dl Turkisk yoghurt (Arla)
1 bit hårdbröd
1 knippe dill
1 knippe gräslök

Sommartallrik med färskpotatis och västerbottenkräm

Rosta potatisen i ugn ca 20 minuter i 225 grader. Koka äggen i 7 minuter (4-5 minuter om du vill ha dem lösare). Kyl i kallt vatten, skala och dela på mitten.

Riv osten fint och blanda med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.

Plocka dillen, klipp gräslöken i centimeterstora bitar och krossa hårdbrödet grovt. Lägg upp potatis, matjessill och ägg på ett fat eller direkt på tallrikar. Klicka över ostkrämen och garnera med hårdbröd, dill och gräslök.

Lämna en kommentar