Smördegspaj med räkor och färskost

Tänk att vi börjar närma oss påsk, kan inte fatta att vi snart är där. Sitter och funderar på vad vi ska göra till påskbordet i år. Den här smördegspajen gjorde jag förra året, supergod och fin att bjuda på. Inte särskilt svår att göra heller.

I det HÄR inlägget hittar du de andra godsakerna som är på bilderna.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Smördegspaj med räkor och färskost
Smördegspaj med räkor och färskost

Smördegspaj med räkor och färskost

4 portioner
1 kyld rulle smördeg
1 ägg
1 msk kallt vatten
½ tsk salt

Färskoströra
6 små salladslökar
300 g färskost
3 dl crème fraiche
3 msk finhackad dill, fryst går bra
½ tsk salt
1 krm svartpeppar 

Topping
1 kilo oskalade räkor
1 knippe rädisor
1 knippe gräslök

Gott till påskbordet

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 225°. 
  2. Rulla ut smördegen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel. Blanda uppvispat ägg, kallt vatten och salt. Pensla smördegen med blandningen. Tillaga strax under mitten i ugnen, 10–15 minuter. Låt svalna. Om degen blåsts upp i ugnen, tryck till den med handen. 
  3. Färskoströra: Ansa och strimla salladslöken fint. Vispa samman färskost och crème fraiche med elvisp i en bunke. Vänd ner salladslök, dill, salt och peppar. Bred ut röran på smördegen. 
  4. Topping: Skala räkorna. Ansa och skiva rädisorna. Fördela räkor och rädisor över smördegen. Toppa med långa gräslöksstrån.

Lämna en kommentar