Tänk att vi börjar närma oss påsk, kan inte fatta att vi snart är där. Sitter och funderar på vad vi ska göra till påskbordet i år. Den här smördegspajen gjorde jag förra året, supergod och fin att bjuda på. Inte särskilt svår att göra heller.
I det HÄR inlägget hittar du de andra godsakerna som är på bilderna.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Smördegspaj med räkor och färskost
4 portioner
1 kyld rulle smördeg
1 ägg
1 msk kallt vatten
½ tsk salt
Färskoströra
6 små salladslökar
300 g färskost
3 dl crème fraiche
3 msk finhackad dill, fryst går bra
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Topping
1 kilo oskalade räkor
1 knippe rädisor
1 knippe gräslök
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 225°.
- Rulla ut smördegen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel. Blanda uppvispat ägg, kallt vatten och salt. Pensla smördegen med blandningen. Tillaga strax under mitten i ugnen, 10–15 minuter. Låt svalna. Om degen blåsts upp i ugnen, tryck till den med handen.
- Färskoströra: Ansa och strimla salladslöken fint. Vispa samman färskost och crème fraiche med elvisp i en bunke. Vänd ner salladslök, dill, salt och peppar. Bred ut röran på smördegen.
- Topping: Skala räkorna. Ansa och skiva rädisorna. Fördela räkor och rädisor över smördegen. Toppa med långa gräslöksstrån.