Heta vitlöksfrästa räkor

Älskar skaldjur av alla de slag. Den här lilla tapasrätten med vitlöksfrästa räkor kan du äta antingen som förrätt eller som en lyxig enklare middag. Passar perfekt till helgen eller på en onsdag (lillördag). Ännu godare blir det med ett glas vitt vin eller bubbel till.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Vitlöksfrästa räkor
Vitlöksfrästa räkor

Heta vitlöksfrästa räkor

4 små portioner eller 2 stora
400 g råa vannameiräkor
3 msk rapsolja eller annan neutral olja
1/2-1 röd chili
2-3 vitlöksklyftor
Paprikapulver
100 g smör
Ett knippe bladpersilja
Flingsalt

Tillbehör
Baguette
Ev. citron

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 250 grader och förvärm ugnståliga portionsformar i ugnen i ca 10 minuter.
  2. Skala räkorna, behåll gärna stjärten kvar.
  3. Skiva vitlök och chili tunt.
  4. Skölj och grovhacka persiljan.
  5. Skiva brödet och grilla på båda sidorna eller stek i stekpanna med lite olja.
  6. Hetta upp olja i en stekpanna, fräs vitlök med chili på medelvärme i ca 1-2 minuter under omrörning. Vitlöken ska få lite färg, men inte bli brun.
  7. Vänd ner räkorna och strö över rikligt med paprikapulver.  Stek räkorna någon minut på varje sida tills de blir rosa. Strö persilja över och smaka av med salt. Ta ut formarna ur ugnen och fördela ut räkorna (tänk på att formarna är varma).
  8. Smält smöret på medelvärme i samma stekpanna. Häll det smälta smöret över räkorna i formarna.
  9. Servera med bröd och eventuellt citron!

Lämna en kommentar