Påskbordet

Här kommer några tips på godsaker till påskbordet som jag gjorde till senaste Yippie Härnösand. Enkelt och gott, det är min melodi!

Nu hoppas vi på en påsk med lite sol och värme. Önskar dig en fin påsk!

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Smördegspaj med räkor och färskost
Smördegspaj med räkor och färskost

Smördegspaj med räkor och färskost

4 portioner
1 kyld rulle smördeg
1 ägg
1 msk kallt vatten
½ tsk salt

Färskoströra
6 små salladslökar
300 g färskost
3 dl crème fraiche
3 msk finhackad dill, fryst går bra
½ tsk salt
1 krm svartpeppar 

Topping
1 kilo oskalade räkor
1 knippe rädisor
1 knippe gräslök

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 225°. 
  2. Rulla ut smördegen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel. Blanda uppvispat ägg, kallt vatten och salt. Pensla smördegen med blandningen. Tillaga strax under mitten i ugnen, 10–15 minuter. Låt svalna. Om degen blåsts upp i ugnen, tryck till den med handen. 
  3. Färskoströra: Ansa och strimla salladslöken fint. Vispa samman färskost och crème fraiche med elvisp i en bunke. Vänd ner salladslök, dill, salt och peppar. Bred ut röran på smördegen. 
  4. Topping: Skala räkorna. Ansa och skiva rädisorna. Fördela räkor och rädisor över smördegen. Toppa med långa gräslöksstrån.
Skinkcheesecake i portionsglas
Påskdukning

Skinkcheesecake i portionsglas

4 portioner
4 skivor kavring, grovt smulade

Fyllning
300 g Philadelphia
En skvätt citronjuice, färskpressad
1/4 msk citronskal, finrivet
1/4 dl vatten
1/4 dl finriven pepparrot, färsk eller på tub 
150 g rökt skinka, grovhackad (spara lite till toppingen)
Salt & peppar

Topping
Rökt skinka
Physalis
Gräslök

GÖR SÅ HÄR:

  1. Smula kavringen i fyra portionsglas.
  2. Rör ihop fyllningen. Späd ut med mer vatten om den blir för tjock. Smaka av med salt och peppar. Fördela ut i glasen över kavringen.
  3. Toppa med lite extra skinka, en physalis och finhackad gräslök.
Snyggt påskbräck
Snyggt påskbräck

Snyggt påskbräck

20 portioner
300 g mörk choklad
75 g vit choklad
100 g chokladägg

GÖR SÅ HÄR:

  1. Smält chokladsorterna i var sin skål. Bred ut den mörka chokladen i lagom storlek på ett bakplåtspapper och ringla den vita ovanpå.
  2. Marmorera chokladen genom att dra med skaftet på en tesked i den vita chokladen, innan den hunnit stelna. Tryck fast godisägg. Låt stelna.
  3. Bryt i bitar eller ställ ut hela kakan på bordet och låt var och en bryta själv.
Gott till påskbordet

Lämna en kommentar