Kantarellfat

Gjorde en variant på råbiff i helgen, men med kantareller istället. Blev väldigt, väldigt gott! Åt som en senare middag tillsammans med lite ost och krustader. Kan inte få nog av kantareller den här årstiden.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Kantarellfat
Kantarellfat

Kantarellfat

1 fat
1 l färska kantareller eller 200-300 g förvällda
Några nävar valfria lättsaltade chips (jag tog grytfriterade)
1/2 hackad rödlök
1,5 dl crème fraiche
1 dl riven Västerbottensost
Salt & peppar
Färsk gräslök till garnering (går också bra med fryst)

Kantarellfat

GÖR SÅ HÄR:

  1. Om du har färsk svamp, grovhacka och förväll i en torr stekpanna på medelvärme tills all vätska har försvunnit. Salta och peppra.
  2. Finhacka rödlök och gräslök.
  3. Fördela ut chips på en tallrik.
  4. Toppa med kantarellerna.
  5. Strö över hackad rödlök.
  6. Spritsa över crème fraiche.
  7. Strö över Västerbottensost och garnera med gräslök.

Lämna en kommentar