Zoodles (zucchinipasta)

Härliga skördetid! Älskar att plocka in rotfrukter och bär för att använda till matlagning eller efterrätter. Som godis, fast så mycket nyttigare! Mamma och pappa har fått gigantiska zucchini på sin planta som vi gärna hjälper till att äta upp. Det här är andra gången på en vecka som vi äter zoodles.

Zoodles

Zoodles (zucchinipasta)

4 personer
3 stora zucchini
Olja eller smör till stekning
1 vitlöksklyfta
5 msk pinjenötter
½ kruka färsk basilika eller persilja
4-5 st salladslökar
1,5 dl havregrädde
1 skvätt vitt vin
1 krm cayennepeppar
Salt och peppar
Eventuellt riven parmesan vid servering

Zoodles

GÖR SÅ HÄR:

  1. Ansa och skär zucchinin i långa tunna strimlor (spagetti) med hjälp av en potatisskalare, osthyvel eller grönsaksstrimlare. Lägg på en tallrik och salta dem något. Låt stå cirka 15 minuter, så de vattnas ur en aning.
  2. Smält smöret och rosta pinjenötterna lätt gyllenbruna under omrörning, cirka 1 minut. Ställ åt sidan. Hacka vitlök, salladslök och örter. Tryck ur vattnet från zucchinispagettin lite lätt med handen och fräs hastigt på i rikligt med olja eller smör. Tillsätt örter, lök, grädde, vin och kryddor. Låt puttra ihop ett par minuter.
  3. Strö över de rostade pinjenötterna över zucchinipastan. Strö eventuellt parmesan över.
  4. Servera med en god köttfärssås.
Zoodles

Lämna en kommentar