I sommarnumret av Yippie Härnösand tipsar jag om tre enkla recept som man kan ta med på utflykten eller stranden. Ska man vara iväg några timmar är det härligt att ha med sig något gott i ryggan eller kylbagen :).
Pastasallad med feta, grillad paprika, oliver & pestodressing
4 portioner
500 p valfri pasta
150 g fetaost, grovt smulad
200 g grillad paprika, skuren i mindre bitar
2 dl blandade oliver
1/2 dl rostade solroskärnor
Salt och nymalen svartpeppar
Dressing
1/2 burk grön eller röd pesto (liten)
1/2 dl vitvinsvinäger
4 msk olivolja
1-1 1/2 dl sweet chilisås
Färsk basilika, finhackad
GÖR SÅ HÄR:
- Koka pastan och skölj i kallt vatten. Låt rinna av.
- Blanda ihop alla ingredienser till dressingen.
- Blanda pastan med dressingen, feta, paprika, oliver och solroskärnor. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Pastasallad smakar godast om den är rumstempererad.
TIPS! Dressingen är en superbra bas att använda i pastasallader, sen kan du bara variera vad du vill ha i, t.ex. kyckling, bacon, majs m.m. Här finns recept på en variant med bacon.
Pizzabullar
12 bullar
1 förpackning färdig pizzadeg
150 g strimlad skinka
3 1/2 dl riven ost
Tomatsås
0,75 dl krossade tomater
0,25 dl tomatpuré
1/2 msk torkad oregano
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rulla ut den färdiga pizzadegen på ett plant underlag. Tänj gärna ut degen så att den blir lite större och tunnare.
- Blanda ihop tomatsåsen och bred den över pizzadegen. Lägg på den strimlade skinkan och den rivna osten.
- Rulla ihop degen längs med långsidan.
- Dela degen i bullstora bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper eller i bullformar.
- Grädda i ugnen ca 15 minuter.
Melonade
5 drinkar
400 g vattenmelonkött, kärnfritt
5 dl citronlemonad, t.ex. Brämhults
Is
GÖR SÅ HÄR:
- Tärna melonköttet grovt och lägg i mixer. Tillsätt lemonad och mixa slätt. Ställ i kylen.
- Fördela is i glas och fyll på med melonaden. Servera genast.