Pastasallad med kyckling och pestodressing

Den här pastasalladen har varit med ett tag. Blev introducerad till den när Stefan spelade hockey i Sunne 1999-2001. Camilla och Henrik, underbara och generösa människor, tog hand om oss och fick oss att trivas under den tiden. Vi blev ofta inbjuden på middag eller fika, dörren var alltid öppen <3. Camilla älskar att laga mat och av henne har jag fått mycket inspiration.

Har lagt ut den tidigare, men den är värd att få fortsatt uppmärksamhet. Pastasallader är ju så perfekta att sno ihop på sommaren och ger så mycket mat. Snåla inte med dressingen, salladen ska vara blöt för att bli allra godast. Har du andra grönsaker kan du blanda ner dem.

Pastasallad à la Sunne

1 grillad kyckling eller 3 kycklingfiléer (går också att byta ut mot 2 pkt bacon)
400 g kokt kall pasta (t.ex. penne eller fjärilar)
1 röd lök
2 paprikor
1 burk majs
200 g fetaost/vitost

Dressing
1/2 burk grön eller röd pesto (liten)
1/2 dl vitvinsvinäger
4 msk olivolja
1-1 1/2 dl sweet chilisås
Färsk basilika, finhackad

GÖR SÅ HÄR: 

  1. Koka pastan och skölj i kallt vatten.
  2. Salta och peppra kycklingfiléerna, banka ut dem lätt och bryn dem runt om i olivoljan. Sänk till medelvärme och täck över med lock eller folie. Låt steka sakta i 10 minuter. Rensa och skär kycklingen i bitar om du har grillad kyckling eller hacka baconet och stek hårt i stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Skiva rödlöken och skär paprikan i bitar. Låt majsen rinna av. Lägg allt i en stor skål tillsammans med pastan och kycklingen/baconet.
  4. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och häll över salladen. Blanda om försiktigt.
  5. Smula över eller vänd ner fetaosten försiktigt.
  6. Servera med en bit baguette eller annat gott bröd.

Lämna en kommentar