Ja, du läste rätt! Falukorvskebab överraskade maken oss i familjen på en av våra korvmåndagar. Alla jublade, det var fantastiskt gott. Enkelt och lite annorlunda.
HÄR hittar du fler goda recept på korv.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Falukorvskebab
4 portioner
500 g falukorv
2 msk kebabkrydda
Ev. lite salt
4 pitabröd
Sallad
Tomater
Gurka
Rödlök
Rädisor
Majs
Vitlökssås
3 dl turkisk yoghurt
1 stor vitlöksklyfta eller 2 små
1-2 tsk italiensk salladskrydda
Salt & peppar
GÖR SÅ HÄR:
- Skala falukorven och hyvla långa remsor med hjälp av en osthyvel. Remsorna behöver inte hålla ihop.
- Skär upp alla grönsaker och blanda såsen. Ställ svalt.
- Stek utan olja (då korven är fet i sig). Tillsätt kebabkrydda och salt och blanda runt ordentligt. Stek tills korven fått fin färg.
- Fyll bröden med falukorv, grönsaker och sås.
Kul och perfekt måndagslyx!
Hej Helene! Vad kul att du testat. Ja, måndagslyx verkligen! Kram