Pasta med bakade tomater och parma

Det här är en trevlig och lite lyxig rätt som inte kräver många moment. Det enda du behöver är tid för att baka tomaterna i ugnen. Tipsar i receptet även om ett sätt som går lite snabbare om du har kort om tid.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Pasta med bakade tomater och parma

Pasta med bakade tomater och parma

4 portioner
300 g spaghetti
200 g färsk grönkål
Några skivor parmaskinka

Bakade tomater
500 g körsbärstomater
1 tsk strösocker
1 msk torkade chiliflingor
1 msk olivolja
Salt och nymalen svartpeppar

Pasta med bakade tomater och parma

GÖR SÅ HÄR:

  1. Värm ugnen till 130°. Skölj och halvera tomaterna. Fördela dem i en ugnsfast form med snittytan uppåt. Droppa olja och strö socker, chili, salt och peppar över. Baka i ugnen i 1 timme. Låt sedan svalna något.

    TIPS! Har du inte tid att baka tomaterna i en timme kan du göra på ett snabbare sätt här.

  2. Höj ugnsvärmen till 200°. Fördela parmaskinka på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Baka i ugnen ca 6 minuter.
  3. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Riv loss små bitar av grönkål, släng den träiga mitten. Låt grönkålen koka med pastan under sista minuten av koktiden. Slå av vattnet. Blanda pasta, grönkål och ugnsbakade tomater. Droppa lite olivolja och smula parmaskinka över före servering.

Receptet kommer från Elle Mat & Vin.

Lämna en kommentar