Toast med karamelliserad lök och taleggio

Här kommer ett tips på perfekt after ski-mat till sportlovet. Gör i ordning och ät ute i solen mot en vägg. Väldigt gott ihop med en kall öl. Eller två.

TIPS! Karamelliserad lök är också väldigt gott på hamburgare. Klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Toast med karamelliserad lök och taleggio

Toast med karamelliserad lök och taleggio

2 portioner
2 lökar, stora
2 tsk balsamvinäger
1 nypa socker
Salt
4 skivor gott bröd, gärna surdegsbröd
2 tsk dijonsenap
1 msk majonnäs
150 g taleggio

Toast med karamelliserad lök och taleggio

GÖR SÅ HÄR:

  1. Rensa och skär löken i ringar. Stek löken mjuk och gyllene på medelvärme. Använd både lite olja och smör i pannan och låt löken få tid på sig.
  2. Tillsätt balsamvinägern och en nypa socker mot slutet av stekningen och krydda lätt med salt.
  3. Bred senap och majonnäs på två av brödskivorna och fördela löken på skivorna.
  4. Skär osten i skivor och fördela ostskivorna. Toppa med en brödskiva och stek sandwicharna gyllene och spröda på båda sidor i stekpannan med lite smör.

Receptet kommer från godare.se.

Lämna en kommentar