Räkpaj

Den här räkpajen åt vi på alla hjärtans dag. Paj är ofta ganska enkelt att svänga ihop, men känns lite lyxigt med sallad, sås och ett gott glas vin. Är inget fan av pajskal som är gjorda på vitt mjöl och massor av smör, så det här är mitt favvorecept som jag använder till alla pajer.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Räkpaj
Räkpaj

Räkpaj

Ca 6 portioner

Pajdeg
3 msk Kesella 10 %
75 g margarin
2 dl vetemjöl
0,5 dl grahamsmjöl

Fyllning
Ca 100 g räkor, skalade och grovt hackade
4 ägg
3 dl havregrädde eller annan valfri grädde
1 kruka dill, finhackad (spara lite till garnering)
150 g riven mozzarella
Salt & peppar

Garnering
400 g räkor, skalade
Några dillkvistar
Citronklyftor

Tillbehör
Sallad
Vitlökssås (3 dl turkisk yoghurt, 1 vitlöksklyfta, salt & peppar)

GÖR SÅ HÄR:

  1. Blanda ingredienserna till degen, antingen i en matberedare eller för hand. Låt gärna degen vila en stund i kylskåp innan du trycker ut den i en pajform.
  2. Nagga skalet med en gaffel och förgrädda i ugnen på 200 grader varmluft i ca 10 minuter.
  3. Tina och skala räkorna.
  4. Vispa ihop fyllningen – räkor, ägg, grädde, dill, ost, salt och peppar.
  5. Fyll pajskalet och grädda i ugnen ca 20-30 minuter, tills den fått en gyllenbrun färg.
  6. Toppa pajen med räkor, dill och citron.
  7. Servera med sallad och vitlökssås.


Lämna en kommentar