Smördegsbakelse med räkor

Snart lillördag och vad passar bättre då än den här lilla godingen med smördeg, vitlökssås, räkor och rödlök. Gjorde den förra onsdagen och hela familjen älskade dem. Gör några extra för det är garanterat någon som vill ha två!

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Smördegsbakelse med räkor

Smördegsbakelse med räkor

6 bakelser
6 smördegsplattor, frysta
Ägg till pensling
750 g räkor, frysta
2 rödlökar, finhackade
Färsk dill

Vitlökssås
1,5 dl gräddfil
1,5 dl creme fraiche
2 små klyftor vitlök eller 1 stor 
Salt

Smördegsbakelse med räkor

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200°. Låt smördegsplattorna tina något.
  2. Skala räkorna.
  3. Lägg smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper och pensla med lättvispat ägg. Gör en ram med en pizzaslicer eller kniv och grädda mitt i ugnen tills de har fin färg och har puffat upp sig, ca 15 min.
  4. Under tiden de är i ugnen, gör vitlökssåsen och finhacka rödlöken.
  5. Ta ut plåten ur ugnen och låt plattorna svalna något.
  6. Bred försiktigt sås över smördegen. Toppa med räkor, rödlök och dill. Dra ett varv med pepparkvarnen och servera direkt.
Smördegsbakelse med räkor

Lämna en kommentar