Tonfiskcurry

Försöker hitta billiga alternativ att äta under veckorna för att hålla matkontot någorlunda i schack. Den här tonfiskcurryn är väldigt god till ris eller pasta om man gillar tonfisk. Har du nån billig vardagsräddare som du kan tipsa om?

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Tonfiskcurry

Tonfiskcurry

4 portioner
2 burkar tonfisk i vatten
1 stor gul lök eller 2 små
1 paprika i valfri färg
3-4 dl havregrädde eller annan valfri grädde
Ca 150 g fetaost/salladsost
Ca 10-15 körsbärstomater
1-2 msk tomatpuré
Smör till stekning
1 tsk gul curry
1 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
Salt & peppar

Tonfiskcurry

GÖR SÅ HÄR:

  1. Hacka lök, strimla paprikan och skär kvartar av tomaterna. Fräs löken och paprikan i olja några minuter tills löken blir genomskinlig. Lägg i tomaterna, tomatpuré och krydda med curry, gurkmeja och paprikapulver. Fräs kryddorna och tomatpurén i fettet, blanda runt allt och slå på grädden.
  2. Låt såsen koka upp ca 5-10 min så den tjocknar. Smaka av med salt och peppar samt om du behöver krydda ytterligare.
  3. Häll av vattnet från tonfiskburkarna och vänd försiktigt ner tonfisken i currysåsen. Skär eller bryt fetaosten i små tärningar och strössla över grytan, det ger en god sälta och krämighet.
  4. Låt grytan puttra ca 5-10 min när du lagt i tonfisk och fetaost.
  5. Servera med ris eller pasta.

Receptet kommer från Tjockkocken. Har anpassat det något efter min smak.

Lämna en kommentar