Chevrèburgare med honung- och chilidressing

Älskar chevrèburgare!! Det är så enkelt att laga eftersom du köper färdigskurna skivor chevrè i charken. Sedan är det bara att fixa dina favorittillbehör och värma i ugnen.

Det här receptet var med i Yippie nr 1/2023, men där blev det tyvärr ett tryckfel i ingredienslistan. Ingredienserna är till den öppna lasagnen som var i oktobernumret.

Chevrèburgare

Chevrèburgare med honung- och chilidressing

4 portioner
4 brioche hamburgerbröd
4 skivor chèvre, ca 1 cm tjocka (finns att köpa i charken alt. be dem skiva)

Honung- och chilidressing
2 dl crème fraîche
1 tsk sambal oelek
1 msk honung

Snabbpicklad rödlök, 1 burk
2 röda lökar
3 msk strösocker
0,5 tsk salt
2 msk ättika (12 %)
3-4 dl vatten

Övriga tillbehör
1 bifftomat
Några salladsblad
Balsamico
Pommes frites

Chevrèburgare

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Gör den picklade rödlöken. Skala och skiva rödlöken tunt. Lägg i en burk eller skål. Koka upp vatten och rör i socker, salt och ättika. Rör tills socker och salt löst upp sig. Slå det varma vattnet över rödlöken. Slå eventuellt på mer vatten om det inte täcker löken. Ställ i kylskåpet cirka 20-30 minuter. Ha i en matsked balsamvinäger på slutet om du vill få extra röd färg på rödlöken.
  3. Gör dressingen. Blanda crème fraîche, sambal oelek och honung. Ställ kallt.
  4. Lägg chèvreskivorna på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen ca 5 min eller tills chèvren börjar smälta. 
  5. Rosta briochebröden i en torr stekpanna eller på grillen tills de får lite yta.
  6. Montera burgarna med dressing i botten, sallad, tomat, picklad rödlök och chèvre. Ringla balsamico över.
  7. Servera med pommes frites.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Lämna en kommentar