Älskar chevrèburgare!! Det är så enkelt att laga eftersom du köper färdigskurna skivor chevrè i charken. Sedan är det bara att fixa dina favorittillbehör och värma i ugnen.
Det här receptet var med i Yippie nr 1/2023, men där blev det tyvärr ett tryckfel i ingredienslistan. Ingredienserna är till den öppna lasagnen som var i oktobernumret.
Chevrèburgare med honung- och chilidressing
4 portioner
4 brioche hamburgerbröd
4 skivor chèvre, ca 1 cm tjocka (finns att köpa i charken alt. be dem skiva)
Honung- och chilidressing
2 dl crème fraîche
1 tsk sambal oelek
1 msk honung
Snabbpicklad rödlök, 1 burk
2 röda lökar
3 msk strösocker
0,5 tsk salt
2 msk ättika (12 %)
3-4 dl vatten
Övriga tillbehör
1 bifftomat
Några salladsblad
Balsamico
Pommes frites
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Gör den picklade rödlöken. Skala och skiva rödlöken tunt. Lägg i en burk eller skål. Koka upp vatten och rör i socker, salt och ättika. Rör tills socker och salt löst upp sig. Slå det varma vattnet över rödlöken. Slå eventuellt på mer vatten om det inte täcker löken. Ställ i kylskåpet cirka 20-30 minuter. Ha i en matsked balsamvinäger på slutet om du vill få extra röd färg på rödlöken.
- Gör dressingen. Blanda crème fraîche, sambal oelek och honung. Ställ kallt.
- Lägg chèvreskivorna på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen ca 5 min eller tills chèvren börjar smälta.
- Rosta briochebröden i en torr stekpanna eller på grillen tills de får lite yta.
- Montera burgarna med dressing i botten, sallad, tomat, picklad rödlök och chèvre. Ringla balsamico över.
- Servera med pommes frites.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!