Öppen lasagne med salsiccia, rostade pinjenötter och ricotta

Den här öppna lasagnen är perfekt om du vill bjuda på något mycket gott och enkelt. Du kokar färska lasagneplattor lite lätt och monterar lasagnen direkt på tallriken.

Pratade med en kollega om att man till och med skulle kunna ställa fram alla tillbehör och låta gästerna montera sin egen lasagne som en rolig aktivitet.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Öppen lasagne

Öppen lasagne med salsiccia, rostade pinjenötter och ricotta

2 portioner
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
300 g salsiccia
1 burk ricotta
Ev. 1-2 msk crème fraiche
2 msk tomatpuré
1/2 msk chiliflakes
Salt & peppar
Rapsolja
4 färska lasagneplattor
Ca 1 dl pastavatten

Topping
Ruccola
Rostade pinjenötter
Riven parmesan

Öppen lasagne

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Stek mjuk tillsammans med chiliflakes i en stekpanna med lite olja.
  2. Skär ett snitt i salsicciakorvarna och ta ut färsen. Finfördela med hjälp av en gaffel. Stek tillsammans med löken. 
  3. Tillsätt tomatpuré och fräs tills du ser att tomatpurén börjar karamelliseras.
  4. Koka upp vatten och blötlägg lasagneplattorna i ca 1-2 eller tills de blivit mjuka. Plocka upp plattorna med hjälp av en hålslev, ringla lite olja mellan varje lasagneplatta för att undvika att de klistras ihop.
  5. Häll i lite pastavatten i korvfärsen och låt koka ihop. 
  6. Rosta pinjenötterna. Vispa upp ricottan. Blanda ut med någon matsked crème fraiche om den blir för tjock, salta lätt och peppra.
  7. Varva sedan lasagneplattor, färs och ricotta på en tallrik. Toppa med rostade pinjenötter, ruccola och parmesan.

Lämna en kommentar