Raggmunk i långpanna med rårörda lingon

Här kommer en variant på raggmunk som man kan göra i långpanna. Väldigt smidigt och ger mycket mat. Den blir ganska hög, så man behöver inte en alltför stor bit för att bli mätt. Gott också med rivna morötter i smeten. En favorit hos alla mina barn!

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Raggmunk i långpanna med rårörda lingon

6 personer
3/4 förp frysta lingon (à 250 g)
3 msk strösocker
3 dl vetemjöl
3 dl mjölk
3 dl vatten
6 ägg
1 1/2 tsk salt
3 bakpotatisar
3/4 påse morötter (à 500 g)
1 1/2 msk smör eller margarin
3 förp bacon (à 140 g)

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda lingonen med sockret i en kastrull och sätt den på svag värme. Rör om då och då så att sockret smälter. Låt svalna.
  3. Vispa mjölet med mjölken till en slät smet. Vispa ner vattnet, äggen och saltet.
  4. Skala och riv potatisen och morötterna grovt. Vänd ner det i smeten.
  5. Smörj en långpanna, ca 30×40 cm, med matfettet. Häll i smeten, dra isär baconskivor och fördela dem jämnt på smeten. Sätt in mitt i ugnen och grädda tills raggmunken ”stannat” och fått fin färg, ca 20-30 minuter.
  6. Servera med rårörda lingon och mer bacon.

2 tankar på “Raggmunk i långpanna med rårörda lingon”

Lämna en kommentar