Här kommer en variant på raggmunk som man kan göra i långpanna. Väldigt smidigt och ger mycket mat. Den blir ganska hög, så man behöver inte en alltför stor bit för att bli mätt. Gott också med rivna morötter i smeten. En favorit hos alla mina barn!
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Raggmunk i långpanna med rårörda lingon
6 personer
3/4 förp frysta lingon (à 250 g)
3 msk strösocker
3 dl vetemjöl
3 dl mjölk
3 dl vatten
6 ägg
1 1/2 tsk salt
3 bakpotatisar
3/4 påse morötter (à 500 g)
1 1/2 msk smör eller margarin
3 förp bacon (à 140 g)
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Blanda lingonen med sockret i en kastrull och sätt den på svag värme. Rör om då och då så att sockret smälter. Låt svalna.
- Vispa mjölet med mjölken till en slät smet. Vispa ner vattnet, äggen och saltet.
- Skala och riv potatisen och morötterna grovt. Vänd ner det i smeten.
- Smörj en långpanna, ca 30×40 cm, med matfettet. Häll i smeten, dra isär baconskivor och fördela dem jämnt på smeten. Sätt in mitt i ugnen och grädda tills raggmunken ”stannat” och fått fin färg, ca 20-30 minuter.
- Servera med rårörda lingon och mer bacon.
Hej, ska laga men vad betyder 3 vatten? Dl eller msk?
Oj, det ska vara dl. Ska skriva till det. Tack 🤩