Här kommer världens lättaste och godaste tilltugg. Saltgurka med en klick smetana och några droppar honung. Tar dessutom bara några minuter att fixa i ordning. Gjorde denna som tilltugg på nyår och det blev barnens favorit. Passar även på ett buffébord.
![Saltgurka med smetana och honung](https://i0.wp.com/gradinskan.se/wp-content/uploads/2023/01/Saltgurka-smetana.jpg?resize=819%2C1024&ssl=1)
![Saltgurka med smetana och honung](https://i0.wp.com/gradinskan.se/wp-content/uploads/2023/01/Saltgurka-smetana1.jpg?resize=840%2C756&ssl=1)
Saltgurka med smetana och honung
4-6 personer
6 hela saltgurkor
2 dl smetana
1/2 dl flytande honung
GÖR SÅ HÄR:
- Skär saltgurkan i önskad tjocklek, ca 2 cm. De ska bli som små stubbar som kan stå stadigt.
- Ställ stubbarna på ett fat.
- Lägg smetanan i en spritspåse. Spritsa smetana uppe på gurkan i en yttre ring, lämna ett hål i mitten. Fyll hålet med några droppar honung.