Favoritköttfärssåsen

Det här är vår absoluta favoritköttfärssås. Väldigt smakrik, utan grädde och med massa parmesan. Den är dessutom väldigt enkel och snabblagad. Jag brukar använda finkrossade tomater, barnen gillar inte för stora tomatbitar i såsen.

HÄR tipsar jag om en annan enkel köttfärssås.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Köttfärssås och spagetti

Favoritköttfärssåsen

4 personer
400 g köttfärs
0,5 dl tomatpuré
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
400-500 g finkrossade tomater (burk eller tetra)
Olivolja
Salt och peppar
Färska örter, t.ex. timjan, basilika eller oregano (alternativt ta torkade)

Tillbehör
Fullkornsspagetti
Riven parmesan
Råkostsallad

Köttfärssås och spagetti

GÖR SÅ HÄR: Finhacka löken och fräs i olivolja. Lägg i färsen och stek ett par minuter. Tillsätt tomatpuré, riven vitlök, salt och peppar. Häll i de krossade tomaterna och låt puttra i 5 minuter. Skölj ur burken med vatten och späd ut köttfärssåsen något. Lägg i färska örter och servera med fullkornspasta, riven parmesan och en god sallad.

Smaklig måltid!

Lämna en kommentar