Köttfärs- och baconrullader i krämig sås

Gick igenom mobilen och hittade några maträtter som jag inte lagt upp här. Åt till exempel de här supergoda köttfärs- och baconrulladerna i somras. Servera tillsammans med potatis, en god sallad och eventuellt lite lingonsylt.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Köttfärs- och baconrullader

Köttfärs- och baconrullader i krämig sås

4 portioner
500 g köttfärs
2 pkt bacon
1 tsk timjan
1 tsk paprikakrydda
1 tsk vitlökspulver
Salt & svartpeppar

Sås
Sky från köttfärsrulladerna
3 dl valfri grädde (jag använde havregrädde)
1 msk balsamvinäger
1 1/2 msk kalvfond
1 msk japansk soja
1 msk majsstärkelse
Salt & svartpeppar
Färsk persilja

Köttfärs- och baconrullader

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig ugn.
  2. Dela köttfärsen i 3 delar. Lägg bakplåtspapper på en plåt, lägg en bit i taget på plåten och kavla ut den så den är ca 0,5 cm tjock. Tänk att den ska se ut som en avlång rektangel. Lägg på bacon. Krydda med paprikakrydda, vitlökspulver, timjan, salt och peppar. Snurra sedan ihop rullen. Gör likadant med de tre andra bitarna.
  3. Krydda rullarna uppepå också. Skjuts in i mitten av ugnen i ca 15-20 min tills det är färdiga rakt igenom.
  4. Ta ut från ugnen, lyft upp köttfärsrulladerna och lägg dem på en tallrik. Blanda majsstärkelse med en liten skvätt grädde. Häll sedan det och resten av grädden, balsamvinäger, soja, kalvfond och kryddor i skyn som blivit i formen efter rulladerna. Klipp i lite persilja. Vispa runt och ställ i ugnen i ca 15 minuter till. Höj gärna ugnen ett snäpp.
  5. Ta ut såsen och lägg i rulladerna igen. Skiva upp dem och servera med till exempel kokt eller pressad potatis.
Köttfärs- och baconrullader
Köttfärs- och baconrullader

Receptet kommer från Niiinis kitchen life.

Lämna en kommentar