Julig smörgåstårta

Några av er kanske vet att jag älskar smörgåstårtor i alla former. Här kommer en julig variant som är lite rolig att bjuda på i advent eller jul.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Julig smörgåstårta

Julig smörgåstårta

12 bitar
3 hela runda skivor (6 halvmånar) Polarbröd Jubileumskaka

Skinkröra
100 gram kokt skinka
½ dl creme fraiche
2 msk majonnäs
1 msk sötstark senap

Rödbetssallad
400 gram inlagda rödbetor
1 syrligt rött äpple
2 dl matyoghurt 10 %
Salt och peppar

Färskoströra
1/2 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
50 gram färskost
Salt

Till dekoration
10 salladsblad
200 gr rökt skinka
150 gram kallrökt lax
2 syrliga svenska äpplen
Dill

GÖR SÅ HÄR:

  1. Första lagret, skinkröra: Skär skinkan i mindre bitar. Vispa creme fraichen fluffig med en elvip. Blanda sedan försiktigt ner majonnäs, senap och skinkan i röran.
  2. Andra lagret, rödbetssallad: Hacka rödbetorna och låt dem rinna av. Skala äpplet och skär i kuber. Blanda med matyoghurt och smaka av med salt och peppar.
  3. Tredje lagret, färskoströra: Blanda försiktigt creme fraiche, majonnäs och färskost i en skål till en jämn smet, smaka av med lite salt
  4. Montering: Lägg två halvmånar Jubileumskaka på ett fat. Bred över skinkröran. Lägg på nästa lager och bred över rödbetssalladen. Lägg på det sista lagret och bred över färskoströran. Lägg sallad ovanpå tårtan och snurra skinkan till små rosor. Lägg dem runtom smörgåstårtan. Skölj och skär ett äpple i skivor och stick ner mellan skinkbitarna. Snurra laxen till rosor och placera i mitten av tårtan. Garnera med färsk dill och servera.

Lämna en kommentar