Smörgåstårta à la club sandwich

Letade fram den här gamla favoriten när vi firade Tim i lördags. Han blir 18 år imorgon (kan knappt tro att det är sant) och därför passade vi på att fira honom lite i förskott.

TIPS! Smörgåstårtan går bra att förbereda dagen innan, den blir till och med godare om den får stå över natten.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Smörgåstårta á la club sandwich

Smörgåstårta à la club sandwich

10 portioner
2 paket bacon (à 140 g)
1 grillad kyckling
10 soltorkade tomater i olja
1 dl majonnäs
3 1/2 dl turkisk yoghurt
1 dl gräslök
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
18 stora skivor formbröd (gärna fiberrikt)
400 g Philadelphia, rumsvarm

Garnering
250 g körsbärstomater (gärna gula och röda)
Salladsblad
1/2 dl gräslök, finhackad

Smörgåstårta á la club sandwich

GÖR SÅ HÄR:

  1. Finhacka baconet och stek det knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Plocka köttet från kycklingen och skär i små bitar.
  3. Finhacka de soltorkade tomaterna och gräslöken.
  4. Blanda soltorkade tomater, majonnäs, turkisk yoghurt, gräslök, senap, kycklingbitar och 2/3 av baconet. Om röran känns torr, blanda i lite mer turkisk yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Kantskär bröden. Lägg ut 1/3 av skivorna på ett fat. Lägg på hälften av fyllningen, 1/3 av skivorna bröd och resten av fyllningen. Lägg på de sista brödskivorna. Täck med plast folie. Låt stå i kylen 3–4 timmar alternativt över natten (ju längre desto krämigare).
  6. Bred färskost runt kanterna och ovanpå. Garnera med halva tomater och salladsblad. Strö över resten av baconet och gräslöken.

Lämna en kommentar