Den här uppläggningen av råbiff är himla trevlig att bjuda på som förrätt. Perfekt att dela med den som sitter mittemot vid bordet. Prickade in en sån där superkväll i början på augusti när min kollega Marie och hennes familj kom och grillade hos oss på landet.
TIPS! Jag använder alltid svensk lövbiff av innanlår. Prisvänligare än oxfilé och smakar lika gott. Dessutom är det väldigt smidigt att hacka den fint i små tärningar.
Råbiffsplanka
2 personer/1 planka
200 g lövbiff av innanlår
Ca 1/2 påse valfria chips (jag gillar grytfriterade)
1/2 hackad rödlök
2 msk friterad kapris (gärna medelstor)
2 msk rostad lök
Salt & peppar
Dijonkräm
1/2 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
Salt & peppar
Garnering
Gräslök
Parmesanost
GÖR SÅ HÄR:
- Fritera kaprisen i olja (140–150 grader) tills den puffar upp och blir krispig, ca 5 min. Prova kaprisen genom att ta upp en, lägg på papper och se om den har puffat upp sig som en blomma och blivit krispig, då är den klar.
- Blanda dijonkrämen. Smaka av och lägg i en spritspåse, förvara svalt till servering. Kan förberedas dagen före.
- Finhacka rödlök och gräslök.
- Hacka lövbiffen i små, små kuber.
- Fördela ut chipsen på plankan.
- Toppa med råbiffen. Salta och peppra.
- Strö över hackad rödlök, kapris och rostad lök.
- Spritsa över dijonkrämen.
- Garnera med finriven parmesan och gräslök.