Midsommar 2022

Vilken midsommar vi fick! Det blev lika fint väder som det spåddes att det skulle bli. Vi har en tradition sedan femton år tillbaka att fira på landet tillsammans med två andra familjer. Några spelar midsommargolf på morgonen, sen åker vi till Rö för traditionellt midsommarfirande innan vi avslutar med god mat och tävlingar.

Alla ungdomar var med i år, men det är inte att ta för givet längre. Vi är bara glada så länge de vill vara med.

Stella binder krans
Midsommar i Rö
Ungdomarna
Milly kastar bollar
Silltårtan

Silltårtan är ett måste till lunch. Ni som följt med ett tag har garanterat sett den förut 🙂

Tävlingar
Tilltugg

Till fördrinken gjorde jag en variant av denna som blivit så poppis. Nu med Philadelphia tryffel. Ta fram osten och låt den ligga framme en stund, så att den mjuknar lite. Vänd den upp och ner på ett fint fat och toppa med rom, finhackad rödlök och gräslök. Lägg chipsen runtom osten.

Grillmästarna
Grillbricka

Även fast vi brukar bli proppmätta av silltårtan finns det alltid plats i magen för lite grillat senare på kvällen. I år blev det grillbricka à la Åssa med flankstek, karré, färska korvar, kycklinglårfilé och rotselleri. Till det åt vi vitlöksrostad färskpotatis med chiliflakes (en favorit!), sallad, chipotlemajo och fetaostsås, se recept nedan.

Fetaostsås

4 dl crème fraiche
150 g fetaost
1-2 klyftor vitlök
2 tsk flytande honung
0,5 tsk salt
1 krm peppar
Ev. 2 tsk valfri örtkrydda

GÖR SÅ HÄR:

  1. Mät upp crème fraiche i en bunke. Pressa ner vitlöken och smula ner fetaosten. Rör ihop.
  2. Tillsätt honung, salt och peppar. Rör om och smaka av. Låt stå kallt en stund före servering.
Grillbricka

Lämna en kommentar