Kassler- och rislåda

Äntligen fick vi smaka på lite sommarvärme! Helgen bjöd på sol rakt igenom. All grönska har verkligen exploderat. Mina pollenögon mår sisådär.

Här hemma äter vi ofta korv på måndagar. Brukar variera med skinka eller kassler ibland. Just den här kasslerlådan är en perfekt vardagsrätt. Det brukar även räcka till flera matlådor.

Kassler- och rislåda

Kassler- och rislåda

6 portioner
6 portioner kokt ris enligt förpackningen
500 g kassler
1 purjolök
3 dl grädde
1 dl majonnäs
0,5 dl chilisås
Ca 1 dl riven ost

Kassler- och rislåda

GÖR SÅ HÄR: 

  1. Koka riset.
  2. Förbered resten under tiden. Skär kassler i tärningar och strimla purjolöken. Rör ihop grädde, majonnäs och chilisås i en bunke.
  3. Lägg det färdigkokta riset i en ganska stor ugnsform som rymmer 6 portioner, ca 22×35 cm. Lägg på purjolöken och kasslertärningarna och rör om.
  4. Häll blandningen av grädde, majonnäs och chilisås över.
  5. Riv osten och fördela den jämnt ovanpå. Till hit kan du förbereda om du vill. Ställ i så fall in ugnsformen i kylskåp när riset svalnat.
  6. Gratinera i mitten av ugnen i 225°C tills den fått fin färg, ca 15-20 minuter om riset är varmt och ca 20-25 minuter om ugnsformen stått kallt.
  7. Servera med sallad eller dina favoritgrönsaker.

Lämna en kommentar