I majnumret av Härnösandstidningen Yippie tipsar jag om den här somriga och fräscha sommarsalladen. Passar lika bra på sommarbuffén som studentmottagningen.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Sommarsallad med flankstek, jordgubbar & fetaost
4 portioner
Flankstek
600 g flankstek eller flapsteak, i bit, putsad
1 tsk torkad rosmarin
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk salt
1/2 tsk curry
1/2-1 krm chiliflakes
1 msk olja
Sallad
2 påsar blandsallad, à 65 g (t.ex. babyspenat och rucola)
200 g fetaost
1/2 l jordgubbar
Balsamvinägrett
1 msk honung
1/2 msk dijonsenap
1/4 tsk salt
1/4 tsk svartpeppar
1/4 dl balsamvinäger
3/4 dl olivolja
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 100 grader. Blanda kryddor, salt och olja och klappa in det i steken. Täck med plastfolie och låt stå ca 30 minuter i rumstemperatur.
- Stek köttet runtom i smör i en het grillpanna eller på grillen tills det får en härlig yta. Sätt in i ugnen ca 20 minuter tills köttet når en innertemperatur på 57-58 grader.
- Blanda ihop vinägretten.
- Skiva jordgubbarna.
- Ta ut köttet och låt vila i ca 10 minuter. Skär i tunna remsor.
- Montera salladen. Fördela ut hälften av salladen på ett fint fat. Fortsätt med hälften av jordgubbarna och flanksteken. Ringla över lite balsamvinägrett och smula över hälften av fetaosten. Fortsätt med ett lager till av sallad, jordgubbar, flankstek, vinägrett och fetaost.
- Servera med mer dressing på sidan av och ett gott bröd.