Ost- och bubbelkväll

I torsdags inledde vi påsken med en fantastiskt härlig kväll på Engströms Food & Deli med ost- och bubbelprovning. Vi fick smaka elva olika ostar med passande bubblor till. Fascinerande att vissa bubblor inte föll mig i smaken att dricka ensamma, men tillsammans med ost blev det en perfect match.

Ost- och bubbelkväll

Alla ostar fick höga betyg, men två absoluta favoriter var Grottlagrad Vesterhavs från Danmark och Champagne Cheddar från England. Den första osten är ett alternativ till Kaltbach Creamy och cheddarosten är en lite mjukare cheddar som smälter i munnen!!

Ost- och bubbelkväll

Delar med mig tre tips som vi fick lära oss under kvällen. Det kanske ni redan hade koll på?

  1. Bubblor förhöjer smakerna, rödvin tar ner smakerna.
  2. Om du är osäker på vad du ska köpa för dryck till osten, köp ost och dryck från samma område/land. Det brukar funka och är ett säkert kort.
  3. Marmelad används som en brygga mellan osten och vinet.

Av bubblen hamnade Zonin Prosecco Rosé och Passione Sentimento Prosecco i toppen. Roséproseccon passade väldigt bra till cheddarn, Grottlagrad Gruyere och Montagnolo Afliné. Den andra proseccon passade väldigt bra till Kaltbach Creamy och Brillat Savarin.

Roséprosecco
Prosecco

OBS! Detta är mina personliga omdömen. Smakerna är väldigt individuella och kan skilja sig åt. Det märkte vi bara på oss fyra.

Ost- och bubbelkväll

Lämna en kommentar