Det här är vår favoritlasagne i familjen. Jag gör alltid i en stor långpanna, så att den räcker länge. Dubbla köttfärssåsen och gör 1,5 sats av bechamelsåsen för att göra i en stor långpanna.
Lyxlasagne
6 personer
1 pkt lasagneplattor
3 skivade tomater
1 pkt tunt skivad mozzarella
Riven parmesan
Köttfärssås
5 hg köttfärs eller valfri färs
1 hackad, gul lök
1 msk soja
2 pressade vitlöksklyftor
1 burk Barilla olivsås (eller valfri Barilla tomatsås)
1,5 msk timjan
Bechamelsås
3 msk smör
5 msk mjöl
3 dl mjölk
5 dl matlagningsgrädde
Salt, peppar
GÖR SÅ HÄR:
- KÖTTFÄRSSÅS: Fräs lök och tillsätt köttfärsen. Tillsätt sedan de andra ingredienserna till köttfärssåsen och låt puttra ihop några minuter.
- BECHAMELSÅS: Fräs smör och mjöl i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser till bechamelsåsen och sjud på svag värme tills den är tillräckligt krämig.
- MONTERING: Börja med bechamelsås i botten på en smord form. Lägg sedan lasagneplattor, köttfärs och bechamelsås igen. Det ska bli två lager med lasagneplattor och köttfärs. Avsluta med bechamelsås. Toppa med tomatskivor, skivad mozzarella och riven parmesan. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 35 minuter. Garnera med färsk basilika.
- Servera tillsammans med en god råkostsallad.
OBS! Om du använder färska lasagneplattor kan du minska tiden till ca 20 minuter eller tills lasagnen fått fin färg.