Treveckorssallad

Hej måndag! Är ganska dålig på att ta med mig grönsaker till lunchmatlådan. Ofta tar salladen och grönsakerna slut vid middagen och sen i farten när matlådan packas glöms det bort. Om jag kommer ihåg att packa med mig något blir det en tomat eller en bit gurka på sin höjd.

Pizzasallad eller vitkålssallad brukar vi göra i stora laddningar ibland. Den håller ju bra och räcker till flera matlådor. Ännu bättre är den här salladen som jag hittat och som håller i tre veckor!!!

Treveckorssallad

1 kg vitkål
700 g morötter
1 rödlök
1 röd paprika
1 grön paprika
Vitlök efter smak

Dressing
1,5 dl vitvinsvinäger
1/2 dl rapsolja
1/2 dl olivolja
1 msk salladskrydda
1 msk örtsalt
Lite socker

GÖR SÅ HÄR:
Strimla grönsakerna tunt, antingen med matberedare eller rivjärn. Paprikorna kan du hacka med kniv. Lägg alla grönsaker i en stor bunke. Blanda salladen. Häll alla ingredienser till dressingen i en kastrull och koka upp under omrörning. Häll den varma dressingen över grönsakerna och blanda. När dressingen svalnat lite, använd händerna och blanda. Förvara salladen i kylen i väl slutna burkar. Salladen håller i ca 2-3 veckor, om den inte tar slut innan det.

Receptet kommer från bloggen Mat & maräng. Det är exakt så som Alexandra skriver – att den håller i tre veckor, men hinner ta slut INNAN det gått tre veckor eftersom den är så god!

Lämna en kommentar