Premiär på Härnö Outdoor Lodge

När pappa fyllde 70 år fick han en 5-rätters middag på Härnö Outdoor Lodge (Måltiden) i present. I lördags hade jag bokat. Oj, så gott det var! Vi valde dryckespaketet till och vinerna gjorde inte rätterna sämre. Fantastiskt kul att smaka nya viner som lyfte smakerna. Rekommenderas varmt!

Härnö Outdoor Lodge är en mötesplats och restaurang för natur- och matintresserade i Härnösand och Höga Kusten. Köket använder lokala råvaror tillagade med tekniker från hela världen. De har inga tryckta menyer, menyn är ständigt under utveckling och anpassas efter säsong och tillgängliga råvaror.

Här kan du läsa mer om Härnö Outdoor Lodge.

Härnö Outdoor
Härnö Outdoor

Fördrinken drack vi utomhus runt lägerelden, äppelmust med en skvätt Calvados i. Supermysigt!

Bakad rotselleri

Menyn var hemlig fram till serveringen. Första rätten var rotselleri som bakats i 24 h och en soppa på fermenterad sparris. Till det fick vi en hip-hop-cider, en blandning mellan öl och cider kändes det som. Väldigt annorlunda smak.

Hiphop-cider
Röding med Kalix löjrom

Andra rätten var röding med Kalix löjrom och syrad gurka. Tredje rätten fotade jag inte, men det var torsk med en sås på brynt smör och en krusbärskräm i botten.

Långbakat lamm

Fjärde rätten var långbakat lamm med en sky, äggkräm, lingon och inlagda kantareller.

Härnö Outdoor
Härnö Outdoor
Romrussin
Riesling

Sista rätten var romrussin med bakad mandelmassa och ett lager av kokosskum på toppen. Till det fick vi en riesling som jag gillade väldigt mycket. Tycker många dessertviner annars kan bli för söta och sliskiga.

Härnö Outdoor

Lämna en kommentar