Här kommer recept på riktigt smarriga färskostbollar till bubblet eller fördrinken. De är superenkla att göra. Det enda som behövs är att de måste hinna stå till sig i kylen ungefär en halvtimme.
![Ostbollsbollar med bacon- och gräslöksströssel](https://i0.wp.com/gradinskan.se/wp-content/uploads/2022/01/Ostbollsbollar.jpg?resize=819%2C1024&ssl=1)
![Ostbollsbollar med bacon- och gräslöksströssel](https://i0.wp.com/gradinskan.se/wp-content/uploads/2022/01/Ostbollsbollar1.jpg?resize=840%2C721&ssl=1)
Färskostbollar med bacon- och gräslöksströssel
Ca 20 st (beror på hur stora du gör)
200 g färskost, t.ex. Philadelphia
150 g riven cheddarost
3/4 tsk vitlökspulver
1/2 tsk paprikapulver
Salt & peppar
1 pkt bacon, stekt och finhackad
1/4 dl gräslök, finhackad
GÖR SÅ HÄR:
- Blanda färskost, cheddarost, vitlökspulver, paprikapulver, salt och peppar i en skål. Forma till små bollar och ställ i kylskåpet i ca 30 minuter. Låt de inte stå för länge, då blir de hårda och toppingen får svårt att fästa.
- Finhacka bacon och stek till fin färg.
- Blanda bacon och gräslök till toppingen.
- Rulla bollarna i blandningen och sätt i en tandpetare.
- Servera till bubblet, fördrinken eller en god öl!
![Småplock till drinken](https://i0.wp.com/gradinskan.se/wp-content/uploads/2022/01/Ostbollsbollar2.jpg?resize=819%2C1024&ssl=1)