Färskostbollar med bacon- och gräslöksströssel

Här kommer recept på riktigt smarriga färskostbollar till bubblet eller fördrinken. De är superenkla att göra. Det enda som behövs är att de måste hinna stå till sig i kylen ungefär en halvtimme.

Ostbollsbollar med bacon- och gräslöksströssel
Ostbollsbollar med bacon- och gräslöksströssel

Färskostbollar med bacon- och gräslöksströssel

Ca 20 st (beror på hur stora du gör)
200 g färskost, t.ex. Philadelphia
150 g riven cheddarost
3/4 tsk vitlökspulver
1/2 tsk paprikapulver
Salt & peppar
1 pkt bacon, stekt och finhackad
1/4 dl gräslök, finhackad

GÖR SÅ HÄR:

  • Blanda färskost, cheddarost, vitlökspulver, paprikapulver, salt och peppar i en skål. Forma till små bollar och ställ i kylskåpet i ca 30 minuter. Låt de inte stå för länge, då blir de hårda och toppingen får svårt att fästa.
  • Finhacka bacon och stek till fin färg.
  • Blanda bacon och gräslök till toppingen.
  • Rulla bollarna i blandningen och sätt i en tandpetare.
  • Servera till bubblet, fördrinken eller en god öl!
Småplock till drinken

Lämna en kommentar