Plåtmat med kycklinglårfilé, potatis, tomat, palsternacka & fetaost

Älskar plåtmat, så enkelt att bara att blanda ner sånt man gillar och ugnsbaka. Kycklinglårfilén är mindre än vanlig kycklingfilé och blir saftigare eftersom den innehåller mer insprängt fett. Den går dessutom lite snabbare att tillaga.

Följ mig gärna på Instagram eller Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Plåtmat med kycklinglårfilé
Plåtmat med kycklinglårfilé

Plåtmat med kycklinglårfilé, potatis, tomat, palsternacka & fetaost

4 portioner
500 g kycklinglårfilé
2 tsk currypulver
500 g potatis
250 g palsternacka
2 tomater
50 g bladspenat
150 g fetaost
Olivolja, salt & svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Dela potatisen, lägg den i en ugnsfast form och blanda med olivolja, salt & svartpeppar.
  3. Ugnsbaka potatisen i 25 minuter.
  4. Dela under tiden kycklingfiléerna i önskad storlek.
  5. Blanda kycklingen med curryn och en nypa salt.
  6. Skala och skär palsternackan i 2-centimetersbitar.
  7. Klyfta tomaterna.
  8. När potatisen ugnsbakats i 25 minuter, blanda ner kycklingen, palsternackan och tomaterna.
  9. Ugnsbaka vidare i ca 20 minuter tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna fått fin färg.
  10. Blanda ner bladspenaten och strö över fetaosten.
  11. Smaka av med ytterligare lite salt & svartpeppar.

Kall sås

3 dl turkisk yoghurt
3 msk majonnäs
1 pressad vitlöksklyfta
1,5 tsk italiensk salladskrydda
Pressad lime

GÖR SÅ HÄR: Blanda ihop alla ingredienser. Smaka av med pressad lime.

Receptet på kycklingen kommer från Viva Vin & Mat.

Lämna en kommentar