Frasiga chicken nuggets med parmesan och basilikasås

Det här är en stående favorit hemma hos. Det spelar ingen roll hur många nuggets jag gör, fatet brukar ändå alltid sopas rent. Roligt är det förstås, det är bara tråkigt att det sällan blir något över till matlåda ;).

Följ mig gärna på Instagram eller Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Frasiga chicken nuggets med basilikasås
Chicken nuggets med basilikasås

Frasiga chicken nuggets med parmesan och basilikasås

4 portioner
500 g kycklingfilé
2 dl riven parmesanost
1/2 dl panko
2 msk vetemjöl
Salt, peppar
2 ägg
Smör eller olja till stekning

Sås
1 kruka basilika (fryst går också bra)
2 dl crème fraiche
4 msk lättmajonnäs
1 vitlöksklyfta
Salt

GÖR SÅ HÄR:

  1. Dela kycklingen i mindre bitar. Blanda parmesanost, panko, mjöl, salt och peppar i en plastpåse. Vispa upp äggen. 
  2. Vänd kycklingbitarna i ägg och lägg dem sedan i påsen. Blanda runt. Stek kycklingbitarna i omgångar i smör och/eller olja ett par minuter per sida tills de fått fin färg.
  3. Lägg de färdigstekta kycklingbitarna på ett ugnssäkert fat och håll dem varma i ugnen, 150 grader, tills alla är klara.
  4. Plocka av basilikabladen och mixa med knappt 1 dl av crème fraichen. Pressa i vitlöken och rör i resten av crème fraichen och majonnäsen. Smaka av med salt.
  5. Servera med klyftpotatis och tomat- och löksallad (se recept längre ner).

TIPS! Krydda klyftpotatisen med salt och lite fryst dill innan du stoppar in potatisen i ugnen. Smaken påminner om dillchips!

Tomat- och löksallad

4-5 tomater
1 stor gul lök eller 2 små
3 msk olja
1 msk vitvinsvinäger
Salt & svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skala och strimla löken. Lägg den i en bunke.
  2. Skölj tomaterna och skiva dem. Lägg i skålen tillsammans med löken.
  3. Rör ihop olja och vinäger till en vinägrett. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Skeda över tomaterna och löken och blanda om.

Lämna en kommentar