Enkel och krämig kantarellsås

Vad är väl godare än en en krämig kantarellsås så här på hösten. Så gott till det mesta, såsom kyckling, kassler, kött eller köttfärs. Ännu godare blir såsen om du plockat kantarellerna själv 🙂

TIPS 1: Har du inte créme fraiche går det lika bra med bara 3 dl grädde.

TIPS 2: Blir det sås över, frys in i iskubsformar och ta fram och värm vid något bra tillfälle. Lovar att du kommer bli glad att du frös in den lilla skvätt som var kvar!

Följ mig gärna på Instagram eller Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Kantarellsås
Kantarellsås

Kantarellsås

1 dl (80-100 g) förvällda eller frysta kantareller
Olja till stekning
1 liten gul lök, finhackad
1,5 msk koncentrerad kantarellfond
0,5 msk japansk soja
1 dl valfri grädde
2 dl creme fraiche
Lite vitpeppar
1 msk grovt hackad timjan

GÖR SÅ HÄR:

  1. Fräs finhackad lök till såsen. Lägg åt sidan.
  2. Stek kantarellerna några minuter tills de vattnats ur ordentligt. Lägg i löken och låt kantareller och lök steka klart tillsammans. Kantarellerna ska bli något krispiga.
  3. Häll i övriga ingredienser och låt allt koka ihop tills såsen tjocknat.
  4. Klipp över lite färsk timjan.
Kantarellsås
Kantarellsås som iskuber

Lämna en kommentar