Pastasallad med charkuterier

En lyxigare pastasallad som går snabbt att blanda ihop när inspirationen tryter. Passar till helgen eller mitt i veckan om du är sugen på något extra gott.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Pastasallad med charkuterier
Pastasallad med charkuterier

Italiensk pastasallad

4 portioner
400 g valfri pasta
1 röd lök
1/2 burk röd pesto
1 liten burk oliver
3/4 burk strimlade soltorkade tomater
2 påsar minimozzarella
Några nävar ruccola
Olivolja
Rostade pinjenötter
400 g blandade charkuterier (t.ex. salami och lufttorkad skinka)
Ciabatta

Pastasallad med charkuterier

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka pastan enligt paketets instruktioner, häll av i ett durkslag och skölj i kallt vatten. Låt stå och rinna av.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
  3. Häll pastan i en skål och blanda med peston.
  4. Skala löken och skär den i tunna strimlor.
  5. Blanda ner övriga ingredienser med pastan. Droppa lite olivolja över. Smaka av med salt och peppar.
  6. Strössla pinjenötterna överst.
  7. Servera med charkuterier och ciabatta.

Lämna en kommentar