En lyxigare pastasallad som går snabbt att blanda ihop när inspirationen tryter. Passar till helgen eller mitt i veckan om du är sugen på något extra gott.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Italiensk pastasallad
4 portioner
400 g valfri pasta
1 röd lök
1/2 burk röd pesto
1 liten burk oliver
3/4 burk strimlade soltorkade tomater
2 påsar minimozzarella
Några nävar ruccola
Olivolja
Rostade pinjenötter
400 g blandade charkuterier (t.ex. salami och lufttorkad skinka)
Ciabatta
GÖR SÅ HÄR:
- Koka pastan enligt paketets instruktioner, häll av i ett durkslag och skölj i kallt vatten. Låt stå och rinna av.
- Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
- Häll pastan i en skål och blanda med peston.
- Skala löken och skär den i tunna strimlor.
- Blanda ner övriga ingredienser med pastan. Droppa lite olivolja över. Smaka av med salt och peppar.
- Strössla pinjenötterna överst.
- Servera med charkuterier och ciabatta.