Det här är den absolut godaste kantarellmackan jag vet. Tricket är den goda dijonnaisen i botten. Blev så glad att mamma & pappa och en kollega kunde tänka sig att avvara lite gula kantareller åt mig <3. TOTAL LYCKA!!
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Kantarellmacka med dijonnaise
3 personer
3 rostbröd
Smör
Dijonnaise (se recept nedan)
1 l färska kantareller alt. 3 dl förvällda, grovhackade
1 pkt bacon, strimlad
1/2 gul lök, finhackad
En skvätt Oatley iMat eller annan grädde
Salt & peppar
Dijonnaise
1,5 msk dijonsenap
1,5 msk dijonsenap, grovkornig
1 äggula
1 tsk honung, flytande
2 dl matolja
1 tsk grönsaksfond, Bong Touch of Taste
GÖR SÅ HÄR:
- Gör dijonnaisen. Vispa samman senap, äggula och honung. Vispa ner oljan i en tunn stråle till en krämig sås. Smaka av med fond. Ställ svalt.
- Rensa kantarellerna. Borsta bort allt skräp med en brödpensel och skär bort dåliga partier. Skär den i mindre delar.
- Förväll kantarellerna. Lägg dem i en torr och varm stekpanna. Låt den vätska som blir få koka in eller nästan koka in i svampen, det tar ca 10-15 minuter. Lägg åt sidan.
- Stek brödskivorna i smör så att de får färg på båda sidor. Fräs lök och bacon var för sig en stekpanna. Blanda ihop tillsammans med kantarellerna i pannan. Krydda med salt och peppar. Häll i en skvätt grädde, bara så att det blir lite krämigt. Smaka av om det ev. behövs mer salt och peppar.
- Bred ett generöst lager med dijonnaise på brödskivorna och toppa med svampröran. Njut!
Receptet på dijonnaisen kommer från Bong Touch of Taste.