Helstekt kycklingfilé med currysås och bönsallad

Lättlagade vardagsrecept är guld värda att plocka fram nu när allvaret dragit igång igen. Kyckling äter vi flera gånger i veckan, så gott till mycket! Barnen föredrar potatis eller pasta framför bönsallad.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Helstekt kycklingfilé med currysås och bönsallad

4 personer
4 kycklingfiléer

Currysås
1-2 tsk curry
1/2 grönsaksbuljongtärning (pulver tycker jag är smidigt – motsvarar 1/2 matsked)
1 hönsbuljongtärning
2 dl grädde (jag använder Oatley iMat)
3-4 dl mjölk
Stekfettet från kycklingen + en skvätt vatten
3 msk Maizena
Lite socker

Bönsallad
2 burkar kokta bönor (à 400 g – t.ex. stora vita bönor och kidneybönor)
3 tomater
1 rödlök
2-3 nävar blandsallad
2 msk citronsaft
4 msk olivolja
2 msk hackade örter (t.ex. persilja, basilika, gräslök)

GÖR SÅ HÄR:

  1. Fräs curry i smör i en kastrull så att smakerna kommer fram. Slå på grädde, mjölk och buljongtärningar och låt koka ihop.
  2. Stek kycklingen och tag ur den ur pannan när den är färdigstekt.
  3. Slå på vatten och rör ihop med stekfettet. Häll över i såsen. Red såsen med Maizena och smaka av med lite socker.
  4. Häll av och skölj bönorna i ett durkslag. Skär tomaterna i tärningar och löken i strimlor. Blanda citronsaft med olivolja och örter, smaksätt med salt och peppar. Blanda bönorna med grönsaker och citrondressing.
  5. Servera currykycklingen med bönsalladen.

Lämna en kommentar