Lättlagade vardagsrecept är guld värda att plocka fram nu när allvaret dragit igång igen. Kyckling äter vi flera gånger i veckan, så gott till mycket! Barnen föredrar potatis eller pasta framför bönsallad.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Helstekt kycklingfilé med currysås och bönsallad
4 personer
4 kycklingfiléer
Currysås
1-2 tsk curry
1/2 grönsaksbuljongtärning (pulver tycker jag är smidigt – motsvarar 1/2 matsked)
1 hönsbuljongtärning
2 dl grädde (jag använder Oatley iMat)
3-4 dl mjölk
Stekfettet från kycklingen + en skvätt vatten
3 msk Maizena
Lite socker
Bönsallad
2 burkar kokta bönor (à 400 g – t.ex. stora vita bönor och kidneybönor)
3 tomater
1 rödlök
2-3 nävar blandsallad
2 msk citronsaft
4 msk olivolja
2 msk hackade örter (t.ex. persilja, basilika, gräslök)
GÖR SÅ HÄR:
- Fräs curry i smör i en kastrull så att smakerna kommer fram. Slå på grädde, mjölk och buljongtärningar och låt koka ihop.
- Stek kycklingen och tag ur den ur pannan när den är färdigstekt.
- Slå på vatten och rör ihop med stekfettet. Häll över i såsen. Red såsen med Maizena och smaka av med lite socker.
- Häll av och skölj bönorna i ett durkslag. Skär tomaterna i tärningar och löken i strimlor. Blanda citronsaft med olivolja och örter, smaksätt med salt och peppar. Blanda bönorna med grönsaker och citrondressing.
- Servera currykycklingen med bönsalladen.