Ceasarsallad med räkor

Bjöd på en riktigt god sallad igår som jag måste dela med mig av. Gjorde ceasarsallad med räkor istället för kyckling. Nästan så att den var godare med räkor. Stefans bror med familj kom ner och uppvaktade Stella som fyllt år.

Ceasarsallad med räkor

4 personer
1 kg räkor
2 pkt bacon
1 liten rödlök
Krutonger
1 romansalladshuvud
Riven parmesan
Gräslök

Dressing
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
2 äggulor
5 sardeller, finhackade (eller 1/2-1 tsk sardellcreme)
1-2 pressade vitlöksklyftor
Salt & peppar
1 dl finriven parmesanost
Ca 2 dl olja (med neutral smak)
Ca 1/2 dl mjölk

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skala räkorna.
  2. Gör såsen: Blanda allt utom osten och oljan och mixa med mixerstav. Häll sedan ner oljan sakta och mixa hela tiden så såsen tjocknar. Såsen blir rätt tjock så späd med lite mjölk. Rör ner osten och kör med mixerstaven till en jämn kräm. Smaka av med salt och peppar.
  3. Hacka bacon och stek knaprig på hög värme i stekpanna eller micro.
  4. Skölj och skär romansallad i ganska stora bitar. Lägg på ett fat. Toppa med skivad rödlök, räkor, stekt bacon, riven parmesanost och krutonger. Ringla dressing över och garnera med hackad gräslök. Servera med extra dressing och krutonger.

Lämna en kommentar