Het rabarbersmetana

Är fortfarande så glad efter all respons från er på artikeln i Aftonbladet igår. Alla hejarop värmer verkligen i hjärtat. I nätupplagan tipsar jag om hur du blir en klimatkreativ kock och ger dig mina bästa tips på att minska matsvinnet. Artikeln finns att läsa HÄR!

Den här rabarbersmetanan gjorde vi till grillat för någon vecka sedan. En väldigt god och spännande sås som du måste testa!

Het rabarbersmetana

2 stora stjälkar rabarber
1 msk smör
1 krm chiliflakes
1 msk honung
2 dl smetana
1-2 tsk srirachamajonnäs (jag blandade 2 tsk majonnäs med 1 tsk srirachasås – justera efter hur stark du vill ha den)
2 msk finhackad koriander
Salt

GÖR SÅ HÄR: Skär rabarberstjälkarna i slantar och stek dem i smöret på medelvärme tillsammans med chiliflingor tills att de blir mjuka och lite trådiga. Lyft av och låt svalna. Blanda med resten av ingredienserna och ställ kallt.

Inspirationen kommer från Lantliv Sommarmat.

Lämna en kommentar