Rödbetor med halloumi, baconströssel och tryffelhonung

Nu när det är säsong för rödbetor är den här förrätten ett säkert kort. Tillsammans med halloumi, hårt stekt bacon och lite tryffelhonung på toppen blir det full pott!! Den är så god så den funkar även som en sallad till grillat eller på buffébordet.

Rödbetor med halloumi, baconströssel och tryffelhonung

4 portioner
500 g rödbetor
200 g halloumi
65 g ruccola eller annan valfri sallad
1 pkt bacon
1 msk tryffelhonung

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka rödbetorna med skal i saltat vatten i cirka 20 minuter. Känn med en sticka att de är mjuka men fortfarande spänstiga. Häll av rödbetorna och skölj dem hastigt i kallt vatten, gnid av skalet och skär dem i klyftor.
  2. Finhacka och stek baconet knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper.
  3. Skär halloumin i 0,5 cm tjocka skivor och stek i lite rapsolja på medelvärme till den får gyllenbrun färg.
  4. Fördela sallad på fyra assietter, lägg på rödbetor, halloumi och strössla bacon över. Ringla tryffelhonung över. Bon Appétit!

Lämna en kommentar