Hej! Här njuter vi av sommar och semester för fullt. Värmen har äntligen kommit tillbaka och vattentemperaturen har stigit igen. Tog en promenad med dopp i morse. 17 grader redan då och svalkande skönt!
Igår blev det sen middag efter en golfrunda. Bakade fetaostblock i ugnen som vi åt med smörstekta brödskivor. Perfekt after golf med en kall öl till! Saltet var välbehövligt. Beräkna 50 g per person om du vill göra den som förrätt.
![](https://i0.wp.com/gradinskan.se/wp-content/uploads/2021/07/Ugnsbakad-fetaost.jpg?resize=840%2C840&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/gradinskan.se/wp-content/uploads/2021/07/Ugnsbakad-fetaost1.jpg?resize=819%2C1024&ssl=1)
Ugnsbakad fetaost med silverlök och chiliflakes
2 portioner
300 g fetaost, två block
1 silverlök
4 msk strimlade soltorkade tomater i olja
2 msk olivolja
1/2 msk chiliflakes
Oregano
Svartpeppar
![](https://i0.wp.com/gradinskan.se/wp-content/uploads/2021/07/Ugnsbakad-fetaost2.jpg?resize=840%2C840&ssl=1)
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg fetaostblocken på var sitt ark bakplåtspapper.
- Skiva löken tunt. Lägg lök och soltorkade tomater uppe på fetaosten. Ringla över olivolja, strö på chili flakes, oregano och svartpeppar.
- Slå in osten i bakplåtspapperet och knyt ihop med ett snöre. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.