Ugnsbakad fetaost med silverlök och chiliflakes

Hej! Här njuter vi av sommar och semester för fullt. Värmen har äntligen kommit tillbaka och vattentemperaturen har stigit igen. Tog en promenad med dopp i morse. 17 grader redan då och svalkande skönt!

Igår blev det sen middag efter en golfrunda. Bakade fetaostblock i ugnen som vi åt med smörstekta brödskivor. Perfekt after golf med en kall öl till! Saltet var välbehövligt. Beräkna 50 g per person om du vill göra den som förrätt.

Ugnsbakad fetaost med silverlök och chiliflakes

2 portioner
300 g fetaost, två block
1 silverlök
4 msk strimlade soltorkade tomater i olja
2 msk olivolja
1/2 msk chiliflakes
Oregano
Svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg fetaostblocken på var sitt ark bakplåtspapper.
  3. Skiva löken tunt. Lägg lök och soltorkade tomater uppe på fetaosten. Ringla över olivolja, strö på chili flakes, oregano och svartpeppar.
  4. Slå in osten i bakplåtspapperet och knyt ihop med ett snöre. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

Lämna en kommentar