Sommarsallad

Ååå, vad det har varit härligt med långhelg. Tyvärr har helgen inte bjudit på så fint väder dock, kallt och regnigt har det varit här. En dag fick vi i alla fall känna på sommarvärmen och kunde sitta ute och äta middag. Har lite söndagsångest att det är jobb imorgon.

Halva grejen till grillat tycker jag är alla goda tillbehör som såser, röror, potatis och sallader. Den här somriga salladen gjorde vi när vi för någon vecka sedan. Supergod och fräsch. Älskar att blanda ner grillade grönsaker i sallad.

Sommarsallad

2 majskolvar, förkokta och grillade
2 msk olivolja
1 frp romansallad
250 g körsbärstomater
1/2 gurka
1 rödlök
200 g fetaost
4 msk balsamvinäger
Smörgåskrasse eller timjan till garnering
Salt & peppar

Sommarsallad

GÖR SÅ HÄR:
Dra loss romansalladsbladen och lägg i iskallt vatten. Grilla majskolven, salta & peppra. Dela gurkan på hälften, gröp ur kärnorna och skär till halvmånar. Dela tomaterna på hälften. Skiva rödlöken tunt och marinera den i vinägern. Torka romansalladen och skär i önskad storlek. Lägg salladen på ett fat. Tillsätt tomaterna, gurkan, rödlöken och vinägern. Ringla över olivoljan och blanda salladen lite lätt. Skär loss majsen från kolven och lägg i salladen. Smula över fetaosten, toppa med smörgåskrasse eller lite färsk timjan, salt och peppar.

Inspirationen kommer från Ayla Canpunar.

TIPS! Den absolut godaste fetaosten som jag snöat in på just nu är den här bosniska vitosten. Ett rör köpte jag nu i veckan på kampanj på Willys för 29.90 kr. Ordinarie pris ligger på 38.90 kr. Räcker hur länge som helst och är magiskt god!!



Lämna en kommentar