Pasta pomodoro

Hej kompisar!

Fy vad det regnar. Energin som jag hade igår gick plötsligt över. Vill bara krypa ner i soffan under en filt och kolla serier hela kvällen.

Här kommer recept på en jätteenkel vegetarisk pasta som går på nolltid att svänga ihop. Använde återigen den nyupptäckta fantastiska bosniska combi cream-osten som jag tipsar om HÄR. Supergod att strössla över det mesta!!

Pasta pomodoro

4 personer
400 g pasta, t.ex. penne
3 vitlöksklyftor
1 msk smör
1,5 tsk råsocker strö eller strösocker
1 förp finkrossade tomater, 500 g
1 kruka basilika
1 tsk vit balsamvinäger
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar

Tillbehör
Fetaost, gärna bosnisk Combi Cream (se länk högre upp)
Ruccola
Körsbärstomater
Rostade pinjenötter
Olivolja
Balsamvinäger

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skala och finhacka vitlöken. Fräs den i smör i en kastrull. Tillsätt sockret och rör om. Blanda ner tomater och hälften av basilikabladen. Koka ihop ca 5 min. Krydda med vinäger, salt och peppar.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och blanda med tomatsåsen. Servera i djupa tallrikar, strössla över fetaost och toppa med resterande basilikablad. Servera med halverade körsbärstomater och en näve ruccola. Ringla över några droppar olivolja och balsamvinäger. Toppa med rostade pinjenötter. Inte svårare än så <3

Lämna en kommentar