Unicorntårta

Under helgen som var fortsatte vi att fira Milly som fyllt sex år. Stella hade vid något tidigare tillfälle lovat henne en unicorntårta, så då var det bara så. Tårtan blev väldigt fin med fem bottnar i regnbågens färger. Gissa om vi var spända när vi skulle skära första biten??

Vi gjorde smeten till alla bottnar på en gång. Sedan hällde vi över i fem turkisk yoghurt-burkar och färgade varje smet i gul, rosa, blå, grön och lila. Var tvungen att köpa en till springform, så att vi kunde grädda två bottnar åt gången.

Ett tips är att göra bottnarna någon dag innan och frysa in. Det tar ungefär 30 minuter att tina upp dem.

Unicorntårta

8-10 personer

5 bottnar
1 kg socker
10 ägg
550 g smör
930 g vetemjöl
37 g bakpulver, ca 7 1/2 tsk
Röd, blå, grön och gul karamellfärg

Frosting och dekoration
400 g vit choklad
600 g smör
600 g färskost
8 dl florsocker
Regnbågsgodis
Lakritsremmar
Glasstrut
Strössel, rosa och karamellfärgat
Marshmallows

GÖR SÅ HÄR:

Tårtbottnar

  1. Du kommer att behöva en stor skål. Det går också bra att göra tårtbottnarna i omgångar.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Blanda de torra ingredienserna väl.
  4. Smält smöret och blanda försiktigt ner tillsammans med de torra ingredienserna.
  5. Dela smeten i 5 lika stora delar och blanda ner en färg i varje del. För den lila tårtbotten blandar du lite blå och lite röd karamellfärg.
  6. Grädda smeten i en eller flera runda formar. Har du bara en form får du grädda en i taget.
  7. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter (ej varmluft).

Frosting

  1. Smält vit choklad i vattenbad eller mikrovågsugn.
  2. Blanda med smör, florsocker och färskost till en jämn smet.

Montering

  1. Smeta rejält med färskostkräm mellan tårtbottnarna.
  2. Bred ett jämnt lager kräm över hela tårtan.
  3. Klipp marshmallows till öron och doppa i rosa strössel.
  4. Gör hår av regnbågsremmar.
  5. Gör ögon av lakritsremmar.
  6. Doppa en glasstrut i färskostkräm och sedan i regnbågsströssel. Sätt på tårtan som ett horn.

Tips! Har du inte grön karamellfärg går det att blanda blå och gul till den gröna bottnen.

Receptet kommer från SVT.

Följ mig gärna på Instagram eller Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Lämna en kommentar