Krispig kycklingsallad med rödkål, sockerärtor och senapsdressing

Den här färgsprakande kycklingsalladen åt vi för ett tag sen. Har bara glömt att tipsa er om den. Är lika god som den ser inbjudande ut. Barnen barskrapade hela fatet!

Följ mig gärna på Instagram eller Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Krispig kycklingsallad med rödkål, sockerärtor och senapsdressing

4 personer
900 g små potatisar
1,5 msk olivolja
1,5 tsk salt
Svartpeppar
100 g rödkål
150 g sockerärtor
1 röd paprika
1 grillad kyckling
Ev. rostade pinjenötter på toppen

Senapsdressing
1 tsk dijonsenap
1 msk balsamvinäger
3 msk olivolja
1 krm salt

GÖR SÅ HÄR: Värm ugnen till 225 grader. Skrubba, torka och dela potatisarna. Lägg dem på en plåt, ringla över olja, salta, peppra och blanda väl. Rosta i ugnen i ca 30 minuter.

Medan potatisen är i ugnen rensar du kycklingen och strimlar rödkålen, sockerärtorna och paprikan tunt. Vispa ihop senap och balsamvinäger i en skål och droppa sedan i oljan medan du fortsätter vispa. Till slut har du en tjock och fin dressing som du smaksätter med lite salt.

Blanda potatisen, kålen och sockerärtorna på ett stort fat. Lägg på kycklingen, strössla över rostade pinjenötter och ringla över dressingen.

Inspirationen till salladen kommer från Eleonora von Essens kokbok Nya matvanor.

Lämna en kommentar